Трима са ранени при тежката катастрофа, която стана на пътя Асеновград-Смолян в района на Бачково и за която TrafficNews.bg съобщи. Тежкотоварен камион се удари в скала и затисна лек автомобил.

Малко след 15:00 ч. на завой след село Бачково в посока Смолян лек автомобил е преминал в насрещната лента и се е ударил в ТИР с полуремарке. 

При удара ТИР-ът се блъска в скат и притиска колата. Незабавно са изпратени екипи на полицията, пожарната и Спешна медицинска помощ. Наложило се е да се режат ламарини, за да бъдат извадени от лекия автомобил 25- годишният шофьор и спътничката му. Те двамата и 51-годишният водач на ТИР-а са транспортирани в болница в Пловдив.

По първоначална информация, не са сериозно ранени. Движението в района на катастрофата се пропуска частично до пълното приключване на огледите и изтеглянето на катастрофиралите автомобили.

Ето и официалната информация от полицията:

Катастрофа предизвика временно ограничение на движението по път ІІ-86 /Пловдив - Смолян/ Сблъсък между ТИР и лек автомобил доведе до затруднение на движението между Пловдив и Смолян. В 15.11 часа днес е подаден сигнал за произшествието, настъпило на завой след Бачково, в посока Смолян. Според информацията, лек автомобил “Сеат” преминал в насрещната лента и се ударил в ТИР с полуремарке, който от своя страна са блъснал в скат и притиснал колата. Незабавно на място са изпратени екипи на полицията, пожарната и Спешна медицинска помощ.

Със специализирана техника са предприети действия по изваждане от лекия автомобил на 25-годишния шофьор и неговата спътничка. Те и 51-годишният водач на ТИР-а са транспортирани в болница в Пловдив. От първоначалните прегледи няма данни тримата да са със сериозни наранявания. Движението в района на катастрофата се пропуска частично до пълното приключване на огледите и изтегляне на моторните превозни средства. Работата по случая продължават служители от РУ - Асеновград. 

TrafficNews.bg