Рекордьорката на Гинес – Ваня Иванова днес ще отбележи подобаващо 1 година, откакто името и фигурира в книгата на Гинес. По този повод, топ фризьорката на Christian of Roma организира изискано парти с 200 куверта. Инициативата ще бъде с благотворителна цел за събирането на средства за лечението на панагюрския джудист Георги Огнянов, на когото Ваня иска да помогне и да даде ново начало.

 

Той е останал парализиран след тежка злополука по време на състезание и спешно се нуждае от средства за лечение и рехабилитация. Благотворителното мероприятие ще се състои днес, в ресторант „Форум“ - гр. Пазарджик от 19,00 часа.

 

Програмата на събитието ще бъде изключително атрактивна. Част от нея ще бъдат бързите и виртуозни умения на Ваня за правене на прически – вид възстановка на случилото се при поставянето на историческия рекорд.  На събитието ще бъдат представени и сватбени и бални рокли от местна агенция, поканени са  местни ансабли и представителни състави – „Чудесия“ и „Чавдар“. В мероприятието участие ще вземе и пловдивски илюзонист.

Точно на 4 декември преди година Ваня Иванова успя да счупи рекорда за най-много направени прически за 8 часа – 330, което прави средно по минута и половина на прическа. Фризура номер 304 Ваня направи на собствената си дъщеря, а последната фризура бе за Елена Кристиано - собственик на българо-италианската фирма за козметични продукти Christian Of Roma, която подкрепи опита на фризьорката за рекорд. 

За да постигне този успех, Ваня е отделила години подготовка. Ставала е рано сутрин месеци наред, за да тренира преди работа и да се подготви за това сериозно предизвикателство. В целите обаче не влиза нов рекорд. Фризьорката е доволна, че е първа и сега оставя колегите й от целия свят да се опитат да повторят почти супергеройския й подвиг.

Ваня Иванова получи и наградата в категорията „Постижение на годината“ по време на Първите годишни награди за фризьори YOU ARE THE FIRST.