За поредна година специалисти на АГ „Селена“ и тъканна банка „Селена целс“ ще се срещнат и ще консултират пациенти по време на едно от най-големите събития за бъдещи и настоящи родители в България – форум „Бременност и детско здраве“. Форумът ще се проведе на 6 октомври в Международен панаир Пловдив, зала „България“. От 09:30 до 18:00 часа присъстващите ще имат възможност да се консултират със специалисти на теми, свързани с бременността, раждането, адаптация и отглеждане на детето, здраве на майката, съхранение на стволови клетки и други.

Представители на „Селена“ и „Селена целс“ са д-р Здравко Минев, д-р Янко Янков  и д-р Мая Минева. Акушер-гинекологът д-р Минев, с чийто лекция стартира събитието, ще поговори с бъдещите родители за „Профилактика на най-честите заболявания по време на бременността“. След него д-р Янков – ръководител на „Селена целс“, ще обърне внимание на една изключително важна и актуална тема – „Стволовите клетки като застраховка за бъдещето“. Д-р Минева, офталмолог в АГ „Селена“, ще разкаже на родителите повече за „Развитие на зрението – грижа за очното здраве на моето дете“.

Форум „Бременност и детско здраве“ се провежда за трета поредна година в Пловдив. Целта му е да скъси дистанцията между пациентите и медиците, давайки възможност на младите семейства да се срещнат с водещи български специалисти и да получат достоверна информация директно от тях. В края на събитието ще има томбола с прекрасни награди, а през целия ден ще има много приятни изненади.

Повече подробности за програмата може да откриете на уебсайта на болница „Селена“. Специалистите очакват всички бъдещи родители, които искат да научат повече за това какво им предстои в най-вълнуваща роля – тази на родителя.