Уникално събитие ще завладее столицата и гостите на най-новото арт пространство nOva art space. То ще се състои на 9 юни на улица „Съборна” 3, а старт ще бъде даден точно в 17:30 часа.

Поводът е ексклузивния Master Class “L’ANZA Star Collection”, като с него ще бъде даде стартът на най-голямата академия за фризьори в България – Christian of Roma Academy.

Специален гост на събитието ще бъде звездният стилист Амон Карвър, който е гуру за последователите си по цял свят, а визиите, които създава, блестят от страниците на най-големи­те списания в света от Vogue и Marie Claire, през Harper’s Bazaar и Cosmopolitan, до Vanity fair и People. Амон Карвър е и най-награждаваният американски стилист, печелил няколко пъти наградите N.A.H.A  и именно той официално ще представи  най-новия бранд в портфолиото на Christian оf Roma.

Звездният стилист Амон Карвър идва в България! Вижте кога и къдеАмериканецът ще даде старт на най-голямата академия за фризьори в България – Christian of Roma Academy

Звездното събитие ще приветства всички гости в галерия nOva art space – място, което не е просто галерия, а най-новото арт пространство на София за култура, изложби, събития, камерни концерти, арт пърформанси и събития, вълнуващи модерния градски човек. nOva art space е ултрамодерно пространство, в идеалния център на София, разполагащо с 300 кв.м светла площ на 2 нива и височина от близо 7 метра, както и собствена външна паркова среда за отдих.

Ето какво още разказа пред Trafficnews.bg г-жа Ваня Атанасова, мениджър на nOva art space:

- Кои са авторите на изложбата?

В изложбата ще представим трима автори – Евгени Йонов, Ралица Стоицева и Румен Рачев. И тримата са водещи автори в областта на pop art-а, имат десетки реализирани самостоятелни изложби у нас и в чужбина и са едни от най-разпознаваемите автори, когато говорим за модерно съвременно изкуство.

- Какви са проектите?

Проектите на nOva art space са изключително разнообразни и амбициозни. Решени сме да показваме най-доброто от съвременното изкуство, съчетавайки го с класиката. Редовно ще показваме и известни чуждестранни автори, за да може публиката да прави актуално сравнение със западните тенденции и посоки на развитие. В nOva art space също така ще комбинираме изложби със събития на световно ниво, за да може различни по бранш бизнеси да се „смесват“ с изкуството.

- Разкажете ни за самата изложба?

Изложбата ще бъде изключително интересна, тъй като ще включва живопис в стил pop art по стените, съчетано със „живи пластики“ – модели, който ще презентират най-новите тенденции във модата.

- Как се стигна до откриването на nOva art space?

- Всичко започна през 1997г. със създаването на галерия „Жорж Папазов“ в гр. Пловдив. През следващите 12 години „Жорж Папазов“ се утвърди като водеща галерия, презентираща най-доброто от съвременното и класическо българско изкуство. Галерията организира изложби, както на утвърдени творци като Димитър Киров, Енчо Пиронков, Светлин Русев , така и на съвсем млади и прохождащи автори от България и от чужбина. Неуморно и с огромна амбиция тя завладяваше нови и нови пространства, като през 2009г. се случи логичният скок в развитието й  - откриването на галерия в гр. София с името арт галерия „ФОРУМ“. За следващите 10 години галерия „ФОРУМ“ успя да извоюва своето място в арт средата и да организира над 100 значими изложби на съвременни и чуждестранни творци, като само някои от знаковите изложби са:

ЖОРЖ ПАПАЗОВ – творчеството на автора от 20-те до 50-те години на XX век ;

110 години от рождението на Елиезер Алшех ;

80 години от рождението на Иван Георгиев – Рембранда ;

И сега, 22 години по-късно, можем с огромно удоволствие да приветстваме публиката в най-новото ни пространство – nOva art space. С ново име, нова локация и нова концепция, но със същото лице, екип и визия за качественото, стойностно и непреходно изкуство. Амбицирани сме да превърнем nOva art space в топ притегателна точка за всички хора, които имат потребност от изкуство във всичките му форми.