Актрисата Цветана Манева, посланикът на Индонезия в България – Нейно Превъзходителство Сри Астари Расджид, и съпругата на италианския посланик г-жа Антонела Ренси са официалните гости на церемонията по откриването на XXVIII-я Италиански фестивал на красотата и прическата. Родната театрална и кино звезда ще пререже лентата на престижния моден форум за фризьорство и грим на 29 март, петък, в 11 часа пред Палата 2 на Международен панаир - Пловдив, съобщиха организаторите от „Christian of Roma“.

Тазгодишното издание на Италианския фестивал на красотата и прическата е тематично обвързано с естетическите послания на инициативата „Пловдив Европейска столица на културата 2019“. „Артистизмът ще бъде доминиращ фактор на 3-дневното събитие още от първата му секунда. Такава бе идеята при избора на официалните гости - Нейно Превъзходителство Сри Астари Расджид е по професия художник, режисьор и моден дизайнер“, уточниха организаторите. По традиция на откриването ще присъстват представители на областната и на общинската администрации в Пловдив, на Международен панаир – Пловдив, на бизнес и шоу елита у нас.

Освободете дансинга... Ивана и Евгени Минчев завихрят партита на Италианския фестивал на красотатаНа международния фризьорски форум стартира Академия „Christian Of Roma"

Пловдивският живописец Васил Стоев ще рисува с бои за коса върху 12-метрова Стена на красотата, рамкирана с 10 символа на Пловдив. Своеобразният пленер пред входа на Палата 2 ще започне половин час преди официалното откриване. В рисуването ще се включат топстилисти от Бразилия, Великобритания, Русия, Италия, България. Креативна атмосфера ще създават музикантите от пловдивската рок-група „The Doctor`s”. Непосредствено след официалното откриване ще започне зрелищното ревю на прически „България и нейната съкровищница“.

В 3-дневната програма е включен националният конкурс за фризьори, който ще оценява най-сполучливата възстановка на носените от пловдивските дами прически през хилядолетията. Организирани са специализирани обучения, демонстративни шоута и семинари, водени от световноизвестни стилисти, презентации на уникални продукти и техники.

Фризьори правят възстановка на прическите на пловдивчанката през хилядолетията СНИМКИВ Пловдив ще се проведе XXVIII Италиански фестивал на красотата

Церемонията по официалното откриване на XXVIII-я Италиански фестивал на красотата и прическата е в петък, 29 март, от 11:00 часа пред Палата 2 на Международен панаир – Пловдив.