Денят на Европа е важен за всички убедени европейци. Идеята за Европа е идеята за единни ценности, но и за единния пазар. В същото време ние трябва да си защитаваме националните интереси. Това каза пред Би Ти Ви министърът за европредседателството Лиляна Павлова.

Тя заяви, че България ще застане твърдо зад превозвачите, които смятат, че новият мобилен пакет ще доведе до масов фалит на фирми, а хиляди български шофьори ще останат без работа.

„Първата стъпка вече я изминахме с директивата за командированите работници, само за три месеца намерихме компромис в текста. Сега идва част две на пакета от преговорите и тя е много по-трудна. Но ние тук ще бъдем много твърди. Но е много важно да участваме в преговорите, за да изразим позициите си. Те никак няма да са лесни, защото решенията се взимат с квалифицирано мнозинство. Трябва да намерим държави като нашата, които са с мнение, и да се обединим с тях, каза Павлова. Не аз съм тази, която трябва да си давам оценка, а хората, посочи тя на въпрос дали е доволна от първата година на кабинета. Правителството работи много през тази година. Мисля, че успяхме да обърнем мнението за България в позитивна посока. Доказахме, че не само не трябва да ни подценяват, но и да ни имат доверие”, каза Павлова.

Всичко по казуса ТУК