С нарастващата инфлацията и скокът на цените в почти всяка една сфера на живот, решихме да сравним цените по ресторантите в най-посещавания зимен курорт от пловдивчани, а именно – Пампорово.

Освен поскъпването на нощувките в хотели и къщи за гости, както и при ски услугите, поскъпване се наблюдава и в храната, която се предлага по ресторантите и обектите, особено в тези, намиращи се в близост до ски пистите.

Цените, на които се предлага традиционната шопска салата в ресторантите в Пампорово е около 15 лева. Салати „Цезар”, „Капрезе”, с риба тон, както и други достигат и до 20 лева. Супите в популярен ресторант в зимния курорт варират около 12-13 лв., а основните ястия са около 35 лева.

Чаша чай или кафе на Пампорово се на цена от 4-5 лева в зависимост от локацията на обекта. Ако се намира в близост до ски пистите, то очаквайте цените да са още по-високи. Бургерите, който се предлагат в заведенията, намиращи се до пистите са на цени от 20-25  лв., същото се отнася и за салатите. Супите са на цена над 15 лева, основните ястия са между около 30 и 40 лв.

Почивка на 3 март: 440лв. за една нощувка в Пампорово, 3900 за три в пентхаус в БанскоГоляма част от офертите за празника вече са разграбени, но все още се намират такива

В другия известен ски курорт у нас - Банско, цените в ресторантите са по-ниски, коментират наши читатели, които скоро са отсядали и в двата зимни курорта.

"Храната, която се предлага на Пампорово определено е по-скъпа. Един обяд за двама там ни излезе около 80 лева, а вечерята беше 130 лв. В Банско беше с около 30 лева по-евтино", коментират те.

Преди месец ви запознахме и с цените на ски услугите. Тогава съобщихме, че с около 20% по-скъпа излиза нощувката в зимните ни курорти тази година. Стана ясно, че най-скъпи са тези в Пампорово – 2550 лв. за възрастни, 2041 лв. за младежи и 1530 лв. за деца.

Някои от курортите бяха пуснали промоционални карти за лифт в началото на сезона, които бяха на същите цени като тези миналата година, но след изтичането на промоционалния период се вдигнаха с близо 20%.

Повече по темата вижте тук:

Трите големи ски курорта в България посрещат туристите с нови цениБанско, Боровец и Пампорово вдигнаха цените на нощувките и лифт-картите

Цени, на които се предлагат ястия в един от популярните ресторанти в Пампорово: