Първият сняг създаде и първите проблеми на шофьорите, които опитаха да покорят най-високата точка в Пампорово-  връх Снежанка. Някои от тях подцениха дълбокия сняг.  Малко сняг падна и проблем се създаде със закъсали автомобили – спира и не може да тръгне, разказа пред TrafficNews.bg Стоян Шейтанов, който е шофьор от Смолян.

Извън пътя за върха останаха 15 автомобила. Едни с летни гуми, другите – неподходящи за условията в планината и дълбокия сняг на тесния път до върха.  Най-много сняг падна в района на Снежанка – цели 20 сантиметра и в района на язовир Доспат.

Натрупалата снежна покривка се оказа предизвикателство за хората, които трябваше да стигнат до работните си места в съботния ден.  Пътищата не бих казал, че са опесъчени добре, но за снега, който падна, не мисля, че е кой знае какъв проблем, твърди Христо Арнаудов, който работи в курорта. Засега стигам на работа до кулата, но като падне повече сняг, само с лифта. Миналата година имаше до оградата – два метра сняг, разказва пазачът на съоръжението Стоян Шейтанов.

Снежната покривка на връх Снежанка вече е 20 смВ района на Доспат също е паднало голямо количество сняг

В Пампорово хотелиерите се готвят за зимния сезон. Иван Йовчев ще работи като готвач в курорта.  По принцип в София си работя, но реших да пробвам малко в планината, твърди Иван. Най-щастливи от снежната приказка са туристите. До седмица започва и обработването на ски пистите за откриването на зимния сезон в Пампорово.

Сняг валя цяла нощ в Смолянско! Пътищата – мокри и хлъзгавиСвлачища затрудняват движението между Бачково и Наречен