Зимна е обстановката по пътищата в област Смолян. Снеговалежът продължи близо денонощие. Пътищата са проходими при зимни условия, но на места са мокри и хлъзгави. Алтернативният път за Смолян през Кричим и Девин е затворен заради ремонт. Областната управа в Смолян следи състоянието на реките и язовирите в региона.

Най-много сняг натрупа на връх „Снежанка” в Пампорово и по високите места в района на Доспат. Снегопочистващата фирма е на крак. Два снегорина обработват пътните настилки в курорта Пампорово.

 Опесъчава се участъкът между Чепеларе и Смолян. Пътищата в районите на Пещера и Батак са проходими и почистени. Въпреки това в планинската част на целия регион остава опасността от падащи камъни и скална маса в резултат на валежите от дъжд, а във високите части и от сняг, съобщиха от МВР.

Пътят Пещера-Батак в района на Картела също е почистен. Там е имало един случай на закъсал товарен автомобил, който е бил с летни гуми. От полицията призовават водачите да шофират с повишено внимание, при всеки случай на установени препятствия по пътя, да сигнализират незабавно на телефон 112. По основните пътища има позиционирани екипи на Пътна и охранителна полиция със включена сигнализация за по-добра видимост. Мъгла и обилен снеговалеж имаше и на магистрала „Хемус”. Шофьорите да се движат с повишено внимание в района на "Витиня", съветват от АПИ.

На пътя между Бачково и Наречен има свлечена земна маса и скали на няколко места. От АПИ почистват платната.