Коварна дупка на новоасфалтирана улица в София реже гуми като нож, алармираха читатели на TrafficNews.

Става въпрос за улица „Първа българска армия” в квартал "Хаджи Димитър", където според тях наскоро е приключил ремонтът на пътното платно.

В лявата част до бензиностанция „Круиз” обаче е зейнала дупка с остри ръбове, която не се вижда нощем поради слабото осветление. Размерите й са около половин метър ширина и 10 см дълбочина. Асфалтът до такава степен е разрушен, че се вижда пръстта отдолу.

„Карах по лявото платно по „Първа българска армия”  на 11 септември 2109 г.  и бях спокоен, защото асфалтът бе идеален, гладък и без дупки. Бях в лявото платно, когато автомобилът хлътна в яма.  Спрях, слязох от колата и видях, че предната лява гума е направо разкъсана. Невъзможно беше да се залепи и се наложи да купя нови гуми”,  оплака се софиянец пред медията ни.  

Той увери, че не се е движил с превишена скорост. На 13 септември е подал сигнал в Столична община за дупката и смята да си потърси правата в съда.

Според обществената поръчка, възложена от Столична община, ремонт на „Първа българска армия” се прави в по-горен участък – от ул. „Мара Бунева” до бул. „Илинденци”. Общата дължина е 2 082 метра.