Една от тесните улички в сърцето на Пловдив временно стана двупосочна и предизвика същински хаос. Става дума за улица "Лейди Странгфорд", намираща се над площад "Римски Стадион". Причината за новата организация на движението са ремонтните дейности по улица "Христо Г. Данов".

От няколко дни положението в района е страшно, по думите на наши читатели. Живеещите на улицата са принудени да премахнат превозните си средства, за да се разминат две коли, а тези, които не са видели новопоставения знак, предизвикват задръстване, хаос и игра на нерви сред водачите.

От организация и контрол на движението са поставили указателни табели, че отсечката е двупосочна, както и знак, че е забранено спирането и паркирането. Разбира се, разпореждането не се спазва - дали поради липса на паркоместа, или защото знакът не е поставен където трябва...

Свързахме се с ОП „Паркиране и репатриране”, за да разберем как ще се контролира забраната за паркиране.

„Улицата е много тясна и стръмна. Там не може да влезе паяк, за да вдигне нарушителите. Затова служители от охранителна полиция ще следят и ще налагат глоби на нарушителите”, заяви директорът на предприятието Ненко Калакунов.

Припомняме, че затворена за движение е отсечката между ул. „Антим I“ и ул. „Свети Климент“, където ремонтът кипи в пълна сила. Предвижда се ремонтните дейности да се извършват поетапно, като целта е да не бъде затваряна изцяло ул. "Христо Г. Данов". Тротоарите ще бъдат разширени с около половин метър в полза на пешеходците. Това обаче ще стане за сметка на пътното платно, като по обективни причини ще се наложи промяна в организацията на престой и паркиране на улицата. 

До момента по артерията бяха обособени джобове за паркиране под ъгъл, докато оттук нататък колите ще се разполагат само надлъжно, т.е. успоредно на тротоара. Така паркоместата, които са в обсега на Синя зона, ще намалеят близо наполовина. Срокът, в който трябва да бъде завършен цялостно обектът, е краят на април. 

Ремонтът в центъра на Пловдив тече с пълна сила, разкопаха и южния тротоар СНИМКИСтроителите ще започнат и обособяването на паркоместата

Минус 50% паркоместа: Разкопаха централна улица в Пловдив, правят я по подобие на "Отец Паисий" СНИМКИРемонтът ще продължи до края на април