Ремонтът по улица  „Христо Г. Данов” в центъра на Пловдив тече с пълна сила. Тротоарът от северната страна вече е разширен, монтирани са плочки и е свободен за преминаване. От дни е разкопана и южната страна на улицата, както и част от платното.

След приключване на реконструкцията по пешеходните зони, строителите ще започнат и обособяването на паркоместата. Оттук нататък колите ще се разполагат само надлъжно, т.е. успоредно на тротоара. Така паркоместата, които са в обсега на Синя зона, ще намалеят близо наполовина. Към този момент няма индикации за промяна в организацията на движението - улицата ще остане еднопосочна от площад "Римски стадион" към Дондуковата градина. 

Срокът, в който трябва да бъде завършен цялостно обектът, е краят на април. 

Към момента в първоначалния етап на проекта, затворена остава по-голямата част от улицата, като обходният маршрут за преминаване на коли е трасето ул. „Антим I“ – ул. „Скайлер“ – ул. „Софроний Врачански“.

Минус 50% паркоместа: Разкопаха централна улица в Пловдив, правят я по подобие на Ремонтът ще продължи до края на април

Търговци от разкопаната улица в центъра на Пловдив: Колеги затварят обекти, оборотът пада СНИМКИ и ВИДЕОСтопаните на магазините питат „Защо не ремонтират лятото?”