Има опасност за живота на турски водач след катастрофа между два влекача на пътя II-13, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Враца, информира БТА.

Според информацията и двата камиона са с турска регистрация. Единият, марка „Даф“, е с водач В.Г., на 43 г., а другият - „Ивеко“, с водач О.А. - на 41 години.

Причината за инцидента, станал вчера около 17:00 ч., е несъобразена скорост при десен завой и навлизане в лентата за насрещно движение от страна на О.А. Той е изпробван за употреба на алкохол, тестът е отрицателен. Другият водач не е изпробван поради невъзможност, той е настанен в реанимацията на Многопрофилната болница за активно лечение „Георги Странски“ в Плевен, като за живота му има опасност, посочват от полицията. По случая е образувано досъдебно производство.

Според предоставяната всяка седмица информация от Областната дирекция, само за последната седмица на септември в областта са станали 16 пътнотранспортни произшествия с четирима ранени, като тенденцията е за намаляване на катастрофите.