Шофьор от Пловдив напълно "забрави" за съществуването на автомобила си. От един месец той не помръдва колата си, която е позиционирана не къде да е, а на тротоар. 

Неправилното паркиране е заснето на улица "Волга", точно срещу ресторант Южен полъх. За грубото нарушение сигнализира наш читател, който почти всеки ден преминава през въпросното място и казва, че превозното средство е ужасна пречка за всички пешеходци.

"Подобно паркиране не се случва за първи път в този район, а дори е станало нещо системно. До скоро, друг автомобил също прекара сумати време изоставен от шофьора си и пречещ на минувачите. Добре, че след няколко подадени сигнала, ОП "Паркиране и репатриране" се задействаха и вдигнаха превозното средство. Повторението обаче не закъсня..." - обяснява нашият читател. 

Неправилно паркиралият автомобил се оказва и повече от препятствие за майка с количка, която по никакъв начин не може да продължи по пътя си, освен, ако не го заобиколи. Налага се да излезе на павираната улица, която определено не е добра алтернатива за разходка на малчуган в количка. 

Зарязаната кола се превръща и в истинска досада за хората, живущи в кооперацията, които също съобразяват действията си спрямо "препятствието". 

След подадения сигнал, Trafficnews се свърза с Ненко Калакунов, шефът на ОП "Паркиране и репатриране", когото запознахме със ситуацията. От своя страна той обясни, че за проблема не трябва да се обръщаме към него и ни даде телефонен номер към дежурните екипи на "Общинска полиция". 

"Екип ще отиде на място, за да провери техническата изправност на автомобила и едва тогава, той може да бъде репатриран", каза още шефът на общинското предприятие. 

Trafficnews опита да се свърже с дежурния екип на дадения ни телефонен номер, но никой не отговори на обаждането ни.