Още една от имотните саги за терени, които са нужни за реализацията на „Модър-Царевец“ приключи. Административният съд под тепетата вдигна двойно обезщетението за имот от 605 кв.м, след като собствениците му обжалваха заповедта на градоначалника за отчуждаване.

Четиримата собственици на парцела ще вземат 97 018 лева, вместо предвидените от кмета 48 940 лева. След този имот от Община Пловдив разписаха още три от страната на улица „Модър“ за проекта.Те са с големина 256, 255 и 989 квадрата, като собствениците им ще получат обезщетение съответно 24 508 лева, 24 568 лева и 37 335 лева. Почти сигурно е, че тези заповеди на кмета ще минат през решение на административните магистрати. Решенията им са окончателни, като след тях всички пречки за проекта ще бъде премахнати.

Общината подготвя процедурите за „Модър-Царевец”, отчуждават и последните два имотаНад 12 млн. лева ще струва пътната връзка между Смирненски и Кючука

Припомняме, че Община Пловдив пусна обществената поръчка за изграждането на дългоочаквания подлез на „Модър-Царевец” за 12 млн. лева. Дължината на цялото трасе е 760 метра, като започва от Коматевско шосе и свършва на бул. „Хаджи Димитър”. От южната страна се предвижда изграждането на подлез с 2 х 11,5 метра отвори , като от северната ще излизат на 2 х 8,75 метра. Предвижда се направата на тротоари, широки по 2,5 метра , като ще има и рампи за трудноподвижни хора.

В първоначалния проект са предвидени три кръстовища, които ще бъдат ремонтирани, за да обслужват подлеза - на  Коматевско шосе, улица „Колхида” и бул. „Хаджи Димитър”. За осигуряването на връзката с другите улици, ще бъдат изградени и локални платна.

Върху новоизградения надлез се предвижда паркинг между ул. „София” и жп линиите, който ще е широк 35 метра и дълъг 43 метра. 

Пуснаха я! Обявиха обществена поръчка за „Модър-Царевец” за 12 млн. леваСъбират оферти до 25 февруари, с най-голяма тежест ще е предложената цена за съоръжението