Пловдивчани дадоха подписка от 300 души на зам.-кметовете , с която искат бул. „Марица – Север“ най-после да се реконструира. По време на общественото обсъждане снощи гражданите зададоха редица въпроси, относно зоната, в която живеят.

Хората поставиха въпроса за възстановяването на детската площадка във вътрешния двор на блоковете бул. „Марица – Север“ 51 и „Победа“ 2. Жената разказа за проекта за паркинг, който бе започнат и разкопаването на детската площадка.  След като хората въстанаха срещу паркинга, детската площадка, така и не бе възстановена.

Залагат над 352 милиона в бюджета на Пловдив СНИМКИОт тях около 90 милиона ще отидат за инфраструктура

От администрацията поеха ангажимент да входират предложенията им за предстоящата сесия.  Кога обаче може да се стигне до удвояването на бул. „Марица-  Север“ не стана ясно.

Кога един районен кмет на Пловдив се хвали с проекти, които „евентуално” ще изпълни? ВИДЕОРальо Ралев изкара проект от фризера само и само да го бутне отново вътре

Изказванията в залата бяха преди всичко от представители на политически формации. Канонада от въпроси бяха изстреляни от представители на „Да, България“, „Демократична България“, както и от действащи общински съветници. Докато десните опозиционни формации настояваха по-скорошно решение по въпросите с мръсния въздух, общинарите задаваха преди всичко питания относно рамката на бюджета.

Гл. финансист на общината Нина Чавдарова обясняваше по-разнородни теми защо точно така е конструиран бюджета. Съветникът от НФСБ Слави Георгиев заключи, че информацията за бюджета е изключително оскъдна и попита дали по време на постоянните комисии ще има по-подробна информация.  

На въпросите отговаряха зам.-кметовете Георги Титюков, Александър Държиков и Розалин Петков.

Освен политическите отенъци по време на дискусията, гражданите, които даваха предложения бяха малцина. Цяла група от Прослав бе дошла в залата на ОбС, за да постави 4-годишния проблем с пасарелката. Катя Кръстева от сдружението на хората попита кога ще бъде изграден обещания подлез.  Хората от години се борят с разделението на квартала, като мнозина пресичат през гаровата част, което създава риск за хората.От администрацията поеха ангажимент да видят докъде е стигнал казуса.

Пасарелката в Прослав - непреодолимо препятствие за майки с децаАсансьорът отново не работи, няма приспособления за колички за бебета

Разнородни въпроси имаше и за капиталовата програма на Общината  - от зоопарка до стрелбището, за които имаше заделени средства.  Не бяха подминати и темите за екологичен градски транспорт, чистата вода от Въча и други теми от развитието.

Община Пловдив започва да пълни зоопарка с животни, откриват го след решението на съдаОт администрацията ще рестартират строителството на зоокъта, но няма да взимат Акт 16 преди ВАС