Над 352 милиона лева ще бъде бюджетът на Пловдив за 2019 година. Това стана ясно по време на общественото обсъждане, което се провежда в момента в залата на Общинския съвет.

То преминава при засилен интерес, като над 70 граждани са дошли, за да зададат своите въпроси и да отправят своите предложения за харчовете под тепетата през настоящата година.

По първоначални данни се очаква преходният остатък да бъде 49 милиона лева, от които 16 милиона от делегирани от държавата дейности, а другите от нереализирани обекти от капиталовата програма за 2018.

Очаква се до входирането на проектобюджета в ОБС-Пловдив да стане ясен точният разчет на нереализираните пари през миналата година.

За сега е ясно, че близо 90 милиона от предвидените над 352, ще бъдат използвани за инфраструктурни проекти. От тях 60 милиона са заложените в бюджета за 2019, а 30 са прехвърлени от неизползвания заложен ресурс през миналата година.

В залата има и представители на различни политически формации, които имат излъчени общински съветници. В дебата най-дени се оказаха самите политици с множество питания към администрацията. Въпроси бяха отправени от представители на „Да България“, „Демократична България“, „Съюз за Пловдив“, БСП и други опозиционни организации.

Очаквайте подробности!

Капиталовата програма на Пловдив е 60 млн., само 1,3 млн. за Модър-Царевец и ст. Пловдив вътреБюджетът на града е 303 млн. лева, но без преходния остатък