Пловдивчани сякаш изобщо не искат да се примирят с факта, че ул. "Иван Перпелиев" е и ще бъде еднопосочна. Новата организация влезе в сила преди няколко месеца, ала не и в съзнанието на шофьорите.

Предвид, че до преди няколко седмици нямаше кой знае какви алтернативи за преминаване, то не беше никаква изненада, че всички коли бяха в насрещното. Дни преди края на 2018 обаче бе отворена ул. "Патриарх Евтимий", откъдето трафикът да бъде пренасочван. Идеята е, идвайки от "Митрополит Панарет" колите да продължават по улицата покрай Понеделник пазара, а след това да извършват ляв завой пред Поликлиниката, за да се включват в движението към кръстовището с бул. "Мария Луиза". Това е „де юре“, а „де факто“ болшинството шофьори продължават да преминават по забранената в посока кръстовището на храма „Св. Петка“ - "Иван Перпелиев".

Проблемът е, че еднопосочното шосе е стеснено за сметка на тротоара, а освен това, за да може колите да се престроят след нарушението, те блокират цялото движение на завиващите по новото ухо от кръстовището към "Цар Борис III Обединител". 

Така новата организация се оказа абсолютно гражданки нетолерирана и стана предпоставка за нова пътна блокада, клаксони, а и за инциденти. Не случайно в района често се забелязва полицейска кола, която чака константни нарушители, ала изглежда и това не решава проблема. 

Припомняме, че според думите на градската администрация, новата организация на движението, заместваща "ухото" пред Католическия храм, бе създадена именно там, а не по ул. "Георги Раковски", тъй като последната отсечка била прекалено близко до кръстовището, а пространството, където в момента тя е затворена, влиза в проекта за площадно пространство към Голямата базилика.