Трети дрифтър залови пловдивската полиция в рамките на 12 часа. 19- годишен от село Крислово е спипан преди минути да дрифтира на улица в квартал Кършияка. Младият мъж е въртял гуми на кръстовището между улица „Победа” и булевард „Дунав”, когато е заловен от униформените. Той е бил с БМВ, което умишлено изваждал извън контрол, задницата му занасяла и препречвал пътя на останалите участници в движението, научи TrafficNews.

По време на екстремните маневри в близост се намирал екип на Специализираните полицейски сили. Униформените го застигнали, спрели го и му съставили акт.

Дрифтърът е получил наказание по чл.104 от ЗДВП , според който “водачът използва път отворен за обществено ползване за други цели освен в съответствие с неговото предназначение за превоз на хора и товари като извършва резки маневри, преднамерено изважда МПС извън контрол чрез презаписване до загуба на сцепление на задните гуми( дрифт)” .Глобата за това нарушение е 3000 лева и лишаване  от право на управление за срок от 6 месеца. 

Снощи на Асеновградско шосе бяха задържани двама нарушители. Те са на 19 години, като единият е от Пловдив, а другият от София. Полицаите им съставили по един акт заради резките маневри и блокирането на пътното платно.

Оказало се, че младежите са били с кола спряна от движение заради, което получили и трети акт.