Една от най-добрите стилистки под тепетата – Емилия Балталиева, използва златните си ръце и сътвори уникална прическа… със завързани очи. Това се случи в салон за красота "Golden Hands", където тя работи в момента. Идеята дошла от нейна колежка, която й отправила предизвикателство, а Емилия на драго сърце приела.

Интересното е, че по този начин са експериментирали няколко от най-добрите коафьори по света, но в Пловдив и България това се случва за първи път.

През цялото време Емилия Балталиева твореше невероятна официална прическа, а на очите си имаше завързана не една, а цели две ленти. Магьосницата със златни ръце не виждаше абсолютно нищо през цялото време, а единствената помощ, която получаваше, бе от нейната асистентка, която й подаваше флакон лак за коса, фуркети и преса за коса. Модел на предизвикателството бе красивата пловдивчанка Джулия Стоянова, която стана Мис Пловдив през 2013 година. Продуктите за прическата бяха на американския бранд L'ANZA, която е част от портфолиото на козметична компания Christian of Roma

Талантливата пловдивчанка, на която се доверяват голяма част от дамите под тепетата, е била част от много семинари, обучения и конкурси, от които си е тръгвала с призови места. Работила е и извън пределите на България, в САЩ, което е било голям трамплин за нейното професионално израстване.

Вижте видеото, което показва как се прави прическа на сляпо:

„Фризьорството е начин на живот, философия и изкуство. То изисква много всеотдайност, креативност и талант. Но винаги се тръгва от основата, след това се обучаваш и надграждаш. Затова и аз не съм спирала да се развивам професионално" – споделя Емилия Балталиева.

„Гордея се с това, което правя. Това е моят правилен избор в живота. Живея така, че когато се обърна, да мога да видя собствената си следа, а не пътеката, по която са минали останалите!” – допълва още известната пловдивска фризьорка.

За емоциите по време на експеримента и за това дали е доволна от крайния резултат, пред Trafficnews.bg разказва Емилия Балталиева:

-  Това, което направихте, е повече от изумително, но отстрани изглеждаше доста сложно! Трудно ли ви беше?

- Беше вълнуващо, но едно от нещата, които умея да правя добре, е да се концентрирам и да визуализирам мисловно прическата. Затова не бих казала, че съм се затруднила. Официалните прически са ми страст.

- Доволна ли сте от крайния резултат?

- Изключително съм доволна от постигнатия резултат. Надминах собствените си очаквания.

- Как ви хрумна идеята?

- Поради честата ми реплика "Това мога да го направя със затворени очи", колежката ми ме предизвика. И ето, резултатът е факт.

- Подготвяхте ли се за този експеримент, или всичко се случи на примависта?

- Предизвиках себе си и своя талант, като не съм правила предварителна подготовка, всичко се случи на момента.

- Доколкото сме запознати, подобно нещо се прави за първи път в България! Така ли е?

-  Аз лично не съм чувала друг стилист да е правил такъв опит.

- С какво бихте експериментирали следващия път?

-  Обичам професията си и бих участвала и в други професионални експерименти и предизвикателства.