Осмокласник е пострадал, след като огромно парче мазилка се е срутило от тавана на физкултурния салон на ЕГ "Иван Вазов", научи TNS.bg.  Инцидентът е станал в петък около 10 часа по време на час по физическо възпитание.

В салона имали час няколко различни класа. Малко след началото на часа се чул силен пукот и от тавана се отцепила мазилка с дебелина 3-4 сантиметра. Тя ударила 15 - годишно момче, което се оказало под нея. Детето паднало на земята като цялата му глава била в кръв.

"Беше ударен на няколко места и плачеше. След минути дойде линейка и го откара в болницата. После дойдоха и полицаи, а нас ни изгониха от салона" разказаха очевидци на инцидента. 

Осмокласникът е бил прегледан в спешното на УМБАЛ "Свети Георги", където лекарите са обработили раните на главата му. Направен му е и скенер. След преглед от неврохирург, е изписан за домашно лечение, коментираха от здравното заведение. Момчето живее с родителите си в Асеновград, тренира футбол. 

Днес физкултурният салон на училището е затворен и класовете карат физическо в класните стаи. 

Според гимназисти въпроснит таван е бил ремонтиран съвсем скоро, като в продължение на месец и половина спортното съоръжение не е работело. 

По случая е образувано досъдебно производство.

"В петък е уведомен дежурен прокурор, който е образувал досъдебно производство по чл. 133, ал. 1 за нанасяне на средна или тежка повреда по непредпазливост. Това е работно обвинение, което ще бъде прецизирано след като бъде изготвена медицинската експертиза. На този етап тя все още не е готова" коментира за TNS.bg говорителят на Районна прокуратура Атанас Илиев. 

TNS.bg се опита да се свърже с директора на Руската гимназия г-жа Марияна Димитрова за коментар. От кабинета й обещаха контакт, но до този момент тя не се е обадила. 

Още по темата - във видеото:

 

 

Очаквайте подробности и коментари на различните институции за инцидента!

TNS.bg