"Няма умисъл в съдържанието на татул в пакетите със спанак, които са произведени от мен". Това заяви пред TrafficNews.bg зеленчукопроизводителят от пловдивското село Златитрап Ивайло Малджански. Според него плевелът е попаднал в пакетите, защото спанакът се събира механично. Той потвърди информацията на Агенцията по храните, че обектът, в който се е пакетирал спанака, е нерегламентиран, защото не е бил наясно, че това е било необходимо. Малджански сам е известил веригите, които зареждат от него, че трябва спанакът да се изтегли от търговската мрежа и е провел разговор с хората, които са почувствали неразположение.

Сигналът от Търговище се отнася за двама души, консумирали храна приготвена с посочения спанак. Те са получили неразположение и са диагностицирани от медиците в града с признаци на атропиново отравяне. От  Констинброд е постъпил сигнал от гражданин, който е приложил снимки със същата марка спанак, на които се виждат стръкове, различни от тези на спанак и наподобяващи татул.

Какво разказа зеленчукопроизводителят Ивайло Малджански пред ТРАФИК ТВ - вижте във видеото: 

Спанак с татул на пазара! Двама са натровени, ако сте си купили от този сорт, връщайте го! ВИДЕОБАБХ спря от разпространение в търговската мрежа опасния спанак, произведен в Пловдивско

Зеленчукопроизводителят съветва домакините да проверяват съдържанието на пакетите със спанак, защото листата на татула са сходни с тези на зеленото растение.