„В хода е процедура по екстрадицията на Николай Банев и съпругата му Евгения, които бяха арестувани в Париж“, заяви Сотир Цацаров в Пловдив, по време на конференцията на съдебните лекари. Главният прокурор заяви, че зависи от френските власти кога двамата ще бъдат предадени на българските власти.

Цацаров каза още, че издирването на Ветко и Маринела Арабаджиеви също е в ръцете на френската полиция и очакват скоро те да бъдат намерени.

Главният прокурор също коментира и случая с Димитър Желязков - Митьо Очите. "Приключила е процедурата по екстрадиция в турския съд и предстои връщането му в България", посочи Цацаров. Той обаче каза, че не се знае кога ще се случи това.

Припомняме, че бизнесменът Николай и Евгения Баневи бяха арестувани вчера във Франция въз основа на европейска заповед за арест на двамата, издирвани от българските власти. Акцията е била на парижката полиция.

Вчера  следователи от Отдел „Следствен“ на Специализирана прокуратура извършват процесуално-следствени действия на адреси в София и страната - претърсвания и изземвания, обиски на лица и разпити на свидетели в рамките на образувано досъдебно производство за извършени престъпления.

Разследването е свързано с дейността на приватизирания завод „Полимери“ АД.

Арестуваха Николай и Евгения Баневи в Париж!Прокуратурата и Следствието извършват претърсвания и изземвания, обиски на лица и разпити във връзка с дейността на приватизирания завод „Полимери“ АД