Най-вероятно учениците от НУ "Климент Охридски" в Пловдив ще се върнат отново в класните стаи след Великденските празници.

Все още не са обявени официално почивните дни, но се очаква това да бъде направено след пожара, който избухна рано тази сутрин в школото.

Както TrafficNews.bg съобщи, огънят пламнал тази сутрин около 7 часа в учителската стая. По първоначална информация причина за пожара е повреден контакт, в който е бил включен един от климатиците. За пожара сигнализирала чистачката, която видяла дима.

За щастие в този момент в училището е нямало учебни занятия и няма пострадали. Пожарът е обхванал и част от тоалетните, които се намират в съседство на учителската стая.

"Всички родители бяхме информирани навреме, всичко е спокойно. Сутринта госпожата лично доведе внука ми вкъщи, тъй като живеем срещу училището. Никое дете не е пострадало, не са се изплашили", заяви Минка Седмакова, баба на третокласник.

В момента на място все още има експерти от РЗИ, както и от Община –Пловдив.

"Стойностите, които измерихме на мястото, където е горяло, са в норма. Но мирише на пластмаса. Стаите ще се проветрят", коментира Георги Николов от РЗИ.

На място пристигна и кметът на Пловдив Иван Тотев и зам.-кметът Стефан Стоянов.

Пожарът в пловдивското училище е тръгнал от учителската стаяОгънят е избухнал заради климатик, опожарени са и тоалетни

Пожар избухна в училище в Кючука! Връщат ученицитеОгънят е изгасен, но все още има пожарна в района