Пострадалият при мелето на Тракия се възстановява в пловдивската Университетска болница „Свети Георги”. Лявата му ръка се е държала на един мускул и е била сплескана от зверския инцидент.

„Първо е изкарал късмет, че е имало лекар на магистралата точно зад него. Свършил си е перфектно работата – направил е хемостаза и е шинирал ръката. Той е човекът, който е свършил огромна част от работата.”, обясни пред TrafficNews.bg Румен Бацелов -началник на „Ортопедия и травматология” към Спешно отделение

47-годишният Иван Иванов е в съзнание и вече движи сам пръстите си.

„Това са редки ситуация и не мисля, че често може да се съживи крайник, който е прекъснат. Това е мистична част от медицината”, сподели пациентът.

Ето още от разказа на пациента и на лекарите:

По време на две сложни операции лекарите успели да стабилизират костните структури на рамото чрез поставяне на импланти в раменната кост и предмишницата.

„Травмата е изключително тежка – мантинелата не само е смазала, но и смачкала ръката, което е много неприятно.”, допълни доктор Бацелов.

До инцидента се е стигнало заради изтъркани гуми на цистерната с цимент.

„Възниква въпрос как се е движил този автомобил, гумите в како състояние са, защото за да се движат автомобилите по пътищата, трябва да са в добро състояние. Мисля, че тези изисквания трябва да се спазват.”, коментира още Иван Иванов.
Мъжът ще остане в болница няколко седмици, докато се възстанови напълно.

 TrafficNews.bg