Зоопаркът в Пловдив няма да им тигър! Въпреки решението на Общинския съвет да се направи хабитат за хищникът,  след това то бе ревизирано от градските власти. Така най-големите котки в зоопарка ще бъдат сервал и оцелот, които са от семейството на леопардите, както и евразийски рис.

Веднага щом обектът вземе документите ще бъдат доставени животни от другите зоопаркове. От Ловеч ще бъдат взети 7 маймуни, от Стара Загора – 5 елена лопатар и 6 муфлони, от София – гълъби, зеленоглави патици, камерунски кози, пауни и турски патици.  Също така фазани, чакали, антилопи, патагонска мара и виетнамски прасета.

Екзотичните животни ще бъдат закупени от развъдник в Словения чрез директно договаряне. Те се очакват през втората половина на годината.

Това, което е замислила Община Пловдив като втори етап е направата на огромен аквариум в североизточната част. Пространството там е свободно, като по думите на кмета може да се направи аквариум , в който да има лабиринти. Той даде за пример Природонаучния музей, в който една от големите атракции е именно аквариумът.

Припомняме, че 27 дни ще трябват на фирмата изпълнител „Запрянови – 03”, за да довършат обекта до Акт 15, Общината пък бързо ще подготви документите му за Акт 16.

Реалистичен срок за откриването му за посетители е лятото, като до края на годината постепенно ще бъде пълнен с животни. До края на календарната година пък ще бъде напълно безплатно за всички посетители.

Завършват пловдивския зоопарк за 27 дни! Откриват го през лятото СНИМКИВ момента в зоокъта живеят 10 маймуни и няколко патици

Доставят над 50 животни преди откриването на зоопарка в Пловдив, след това идват екзотичните ВИДЕОЗоокътът е само част от стратегията на Общината децата да се запознават с природата и да я обикнат, каза кметът