Нов протест срещу високите цени на горивата се провежда в различни градове на страната. Първи излязоха шофьорите от Пазарджик, предаде репортер на TrafficNews.bg

Сборният им пункт беше в района на Битака. След като се събраха, недоволните направиха протестно шествие из улиците на града. Те преминаха по булевард „Георги Бенковски“, а след това през центъра на Пазарджик. 

Така участниците в протеста изразиха недоволството си от покачването на цените на бензина и дизела през последните месеци.

В полицията са получили уведомление за шествието. Екипи на РУ - Пазарджик и Пътна полиция охраняваха протеста и регулираха  трафика по маршрута, за да не се допуснат пътни инциденти, съобщи за говорителят на пазарджишката полиция Мирослав Стоянов. 

Това е втори протест срещу високите цени на горивата след проведеното шествие миналата неделя в града.

Протестни шествие днес се очакват и в други български градове.

Вчера в Добрич се проведе втори пореден протест срещу високата цена на горивата. Стотици граждани с надписи "Не на високите цени на горивата" десетки автомобили и мотори се включиха в шествие по улиците на града, като протестиращите се обявиха и срещу лошото качество на горивата.

Според протестиращите добричлии "няма реална причина" за повишаването на цените.

Според протестиращите продължаващото безконтролно поскъпване само усилва влиянието на сивия сектор в нашата икономика.