17 специализанти от Италия и България преминаха специален курс на обучение за премахване на тумори на таз и рамо. Той се проведе в Медицински университет-Пловдив. 

Новост тази година е провеждането на демонстрация в Медицинския Симулационен Тренировъчен Център, който е най-големият и комплексен тренировъчен център за медицински специалисти в България. За първи път беше показан  артроскопския тренировъчен симулатор ArthoMentor – неоценим помощник при симулационното обучение. С него се намаля риска от лекарска грешка и гарантира едно по-качествено обучение на младите лекари и специализанти. 

Подробностите вижте във видеото на ТРАФИК ТВ. По темата говорят проф. д-р Мишел Роза, италиански председател на „Черноморско-Средиземноморската медицинска академия“ и ръководител на отдел „Ортопедия и травматология“ към Медицински университет – Месина, Италия и проф. д-р Мариана Мурджева - зам.-ректор по "Международно сътрудничество и проектна дейност" в МУ-Пловдив. 

През тази седмица Медицински университет – Пловдив отново е домакин на българо-италиански лекционен курс и практическо обучение по анатомична хирургия, организирани от „Черноморско-Средиземноморската медицинска академия“.

Петото издание на вече превърналия се в традиция курс е посветено на тумори на таз и рамо. Участие взеха 17 специализанти от Италия и България, а своя опит споделиха 14 изтъкнати учени. Сред тях са проф. д-р Мишел Роза, италиански председател на „Черноморско-Средиземноморската медицинска академия“ и ръководител на отдел „Ортопедия и травматология“ към Медицински университет – Месина, Италия; проф. д-р Стефан Сивков, Зам.-ректор по Качество и акредитация и ръководител на кат. „Анатомия, хистология и ембриология“ на МУ – Пловдив; проф. д-р Владимир Ставрев, ръководител на кат. „Ортопедия и травматология“ на МУ – Пловдив и член на Управителния съвет на „Българска ортопедична и травматологична асоциация“. В Медицински университет – Пловдив ще гостува почетният консул на Италия за гр. Пловдив г-н Джузепе де Франческо.