Мошениците от Пловдив, които показваме в TNS.bg от няколко дни, нямат спиране. Те правят нови опити за измами в пловдивски магазини, сигнализираха собственици на търговски обекти. Двамата мъже, заснети от охранителни камери, имат собствен стил при задигането на пари от магазините.

„Влизат по двама, за да създадат усещане за опашка, много са бързи – купуват нещо за 1-2 лева и после започват да връщат банкноти и да искат по-едри, така няколко пъти си сменят мнението какво точно искат и накрая си тръгват с между 30 и 100 лева повече”, разказа пред TNS.bg продавач-консултанта от Пловдив Теодора Стойкова.

Охранителни камери показват лицата на мъжете, които заблуждават продавачи в Пловдив. Те обикалят предимно обекти, разположени на оживени места в район Северен и в повече случаи си тръгват от тях с лесно заработени пари. Какво разказва момиче, станало жертва на мошениците и ново видео, което показва как разиграват продавачите – вижте тук:

„От полицията ни обясниха, че трябва откраднатата сума да надвишава две минимални работни заплати и да бъде подадена колективна жалба, за да може да се стигне до ефективна присъда за мошениците, но за нас дори и 20 лева са много, защото за толкова работим”, разказва още Теодора Стойкова.

Мошениците се издирват от полицията.

Първата новина по темата - ВИЖТЕ ТУК

Друго ВИДЕО от наглите подвеждания на продавач-консултанти - ВИЖТЕ ТУК

TNS.bg