Въоръжена охрана в село Катуница ограничи движението по общински път, за да спре екип от репортери на TrafficNews.bg да снима големия пожар в сламобазата в края на селото. Днес следобед искри от запалени стърнища са обхванали площадката с бали и огънят за секунди е подпалил цялото струпано количество слама. Пожарът погълна около 35 000 тона слама. 

Разтревожени жители на Катуница сигнализираха още в 15 часа за пожара и екип на сайта веднага тръгна към селото. За наша изненада екипът ни бе спрян, като въоръжени охранители препречиха пътя на репортерите, като им забраниха да снимат горящите бали. Въпреки че нямат никакво право, те блокираха общинския път, който води до землището на Катуница. 

Парадоксалното е, че докато охранителите изграждаха жив щит пред репортерите ни, покрай тях мина спортен мерцедес, който пресече "охраняваната зона", а шофьорът му заяви, че отива да потърси баща си. Гардовете не го спряха. 

Екипът на TrafficNews.bg все пак успя да стигне по обходен маршрут да стигне до сламобазата и направи видеорепортаж от пожара. 

Репортаж от пожара гледайте ТУК!

TrafficNews.bg