Майката, пометена с бебето й на пешеходна пътека в Тракия, вече е в съзнание. Пловдивчанката диша самостоятелно. Състоянието й значително е подобрено, но въпреки това остава в Клиниката по интензивно лечение на УМБАЛ „Свети Георги“.

Припомняме, че 34-годишната жена е с множество травми по тялото, като най-сериозна е черепно-мозъчната травма.

Както TrafficNews.bg съобщи, тежкият инцидент стана до Хлебозавода в Тракия. Автобус по линия N18  е предприел ляв завой и е блъснал пресичащата жена с количка. Непосредствено след удара хора от близкото заведение са оказали помощ на пострадалите. Като по чудо едногодишното момиченце в бебешката количка не бе пострадало изобщо. 

Четири патрулки бяха на мястото на инцидента. Пътното платно бе затворено.

Днес изтичат постановените от прокуратурата в Пловдив 72 часа задържане спрямо 47-годишния шофьор на автобуса. Все още не е ясно дали от държавното обвинение ще поискат постоянна мярка „задържане под стража” спрямо него.

Пред разследващите водачът се оправдал, че просто не е видял младата жена и затова я е ударил с возилото. Данните от разследването до момента сочат, че и той, и пешеходката са били на зелен светофар.

Майка и дете са блъснати от автобус в Пловдив! Жената лежи на земята СНИМКИ+ВИДЕОНа мястото на инцидента е пристигнала линейка след 17 минути