„Не сме склонни да дадем още 1 млн. лева на превозвачите, освен ако не е належащо… животоналежащо. Какво ще получим насреща срещу тези пари? Кога ще подобрят услугата в автобусите? Утре ще говорим с тях, но разговорът трябва да е много експертен”, заяви кметът Иван Тотев по повод исканията на превозвачите за допълнителни компенсации.

По-рано тримата собственици на фирми бяха при областния управител, като заявиха, че искат въвеждането на електронното таксуване час по-скоро.

„Аз съм най-големият радетел на електронното таксуване. Но то не работи на 100 %, защото не всички линии са оборудвани със системата, а това е задължение на превозвачите”, каза Тотев.  Той допълни, че всяка година се дават по 1 млн. лева допълнително на превозвачите, като тази сума вече е 7 млн. лева – 1/3 от данъците на пловдивчани.

„Някои от аргументите са много несъстоятелни . Абсолютно невярно е твърдението, че шофьорите на автобусите взимат заплати, като на международните шофьори.   Хубаво е, че заплатите се вдигат, но те не са се вдигнали чак толкова, колкото го изкарват.  Искам да ми обяснят какво се е променило през последните 6 месеца. Горивата ли са се вдигнали, заплатите, маслата, обслужването на автобусите…  Нас не ни интересуват трети лица – кой какви лизинги и кредити има. Ние гледаме цената на услугата”, каза още Тотев.  Той заяви, че в същото време постоянно има сигнали за пропуснати спирки, неработещи климатици, грубо отношение на персонала.

На въпрос кой в крайна сметка саботира системата за електронно таксуване той отговори  многозначително:

„Ето това е точната дума ( б.а. саботира”), утре ще видим по време на срещата”, каза Тотев.

Докато Пловдив налива милиони в частни превозвачи - 10 общини взимат електробуси за 402 млн. леваЩе се намери ли решение за бездънната яма градски транспорт, или проблемите още ще се неглижират?

Превозвачите в Пловдив: Градските рейсове може да спрат, пред фалит смеОт бранша поискаха електронно таксуване и допълнително общинско финансиране

Превозвачи саботират системата за 20 млн. лева в градски транспорт на Пловдив, Общината – пасВъвеждането на електронното таксуване ще покаже оправдани ли са 5,9 млн. лева компенсации