Той е на 53 години от София, болен е и се нуждае от скъпи лекарства и пари за операция. От близо три години е намерил своя път към оцеляването. Николай Стоименов се е обърнал към Бога и създава икони. Твърди, че няма ден в който да не работи. 

"Преди това бях добре. Имах заведения, имах ресторанти. Но животът е колело. Върти се. Нищо. Пак ще се завърти нагоре", споделя Николай пред TrafficNews.

Казва, че преди не е бил вярващ, но среща с непознат мъж, който събирал пари за църква, променила мирогледа му. Започнал да прави иконите през свободното си време, но впоследствие  осъзнал, че това е начин и да се изхранва.

"Зимните месеци нямах продажби и четири месеца не съм си пил лекарствата. И срам, не срам ... направих това нещо. Неудобно ми е, ама какво да направя. Въпреки, че виждам и с това няма да се получи, но... Абе борба за живот, викат хората. Борба за живот", обяснява творецът.

Хиляда лева са му нужни за операция на пъпната херния. Не знае кога ще успее да ги събере. Живее под наем, но споделя, че не плаща пари, а се грижи за домакинството на семейството. 

Има жена и две дъщери, които също живеят в София, но почти не се виждат. Звучи абсурдно, но е факт. Казва, че рядко иска помощ от тях.

"Те са разкошни деца. Това е най-хубавото нещо, което съм имал в живота. Знаят какви проблеми имам, но все едно, че ги нямам. Аз така съм поставил да седят нещата", обяснява Николай. И не губи вяра, че един ден съдбата отново ще стане благосклонна към него.

Можете да помогнете на Николай със закупуване на икона, като се свържете с него. Телефонният му номер е 0878739509. Да помогнем!