„Категорично смятам, че ще можем да се справим с това голямо предизвикателство. Разбира се, министерството може да ни оказва логистична подкрепа по всяко време. Повече от 8-9 години редица общини, не само Пловдив, се грижим за функционирането на летището, а вече може да поемем и тази по-голям отговорност“, отговори кметът Иван Тотев на въпрос дали градските власти имат сили да стопанисват пловдивския аерпорт. Градоначалникът заяви, че ще иска среща с новия транспортен министър Росен Желязков, на която да обсъдят съдбата

Припомняме, че през юни Общинският съвет гласува искането да вземе безвъзмездно 100 % от акциите на пловдивския аеропорт от транспортното министерство.  В мотивите бе записано, че градските власти ще искат сами да управляват туристическия поток поради близостта на курорти като  Велинград, Хисаря, Баня, Пампорово.

В същото време все още в пресцентъра на министерството нямат информация докъде е стигнала процедурата за концесията на летището – дали е прекратена, или продължава да тече.

Премиерът също отказа коментар, като заяви, че той не прави процедури по концесии и питанията трябва да бъдат насочени към министерството и общините.

Очаква се скоро да бъде решена съдбата на летището.