Прикриване на престъпления, чадър над криминално проявени лица, параван над бизнеструктури , грубо показване на служебните задължения. Това са само малка част от нарушенията, заради които двамата началници на районните в Асеновград и Първомай Димчо Темелков и Васил Налбантов вчера бяха арестувани.

Това бе съобщено на безпрецедентен брифинг, в който се включиха главният секретар на МВР Георги Костов, апелативният прокурор Иван Даскалов, Окръжният прокурор Румен Попов и заместникът му Галин Гавраилов, шефът на отдел „Вътрешна сигурност“ Румен Ганев и директорът на пловдивската полиция ст. Комисар Христо Разсолков. Те изнесоха потресаващи факти за двата града, превърнали се във феодални владения.

Общо 15 души , от които 7 полицаи са зад решетките. Останалите 8 са ползвали „полицейски чадър“. Темелков и Налбантов са прикривали кражби, пране на над 3 милиона лева, тежки катастрофи, побоища и отвличане на хора. Това заяви главният секретар на МВР Георги Костов. От прокуратурата съобщиха, че Налбантов е прикрил две тежки катастрофи, две отвличания и побой, извършени от сина на известен бизнесмен в града. След потулването на случаите, в знак на благодарност бизнесменът подарил скъп автомобил на полицейския шеф.

Сред арестуваните е и заместник-началникът на районното в Първомай - Румен Дичев, с подкуп от 800 лева. Той помогнал на друг бизнесмен да извърши пране на пари за над 3 милиона лева, като не спрял незаконната му кариера. Шефът на полицията в Асеновград Димчо Темелков освобождавал задържани след обаждане от свои приятели и прикривал кражби.

Ето и целият запис от пресконференцията на полицейските шефове и магистратите без редакция!


TrafficNews.bg