Зверска опашка се изви пред КАТ-Пловдив. Вече трети ден хората не могат да си регистрират колите. Опашката е от близо 50 души, които ако имат късмет, за ден успяват да си вземат заявленията, сигнализира читател на TrafficNews.bg.

Хора са чакали по два ни, за да могат да си подкарат новите коли. Първия ден, след часове чакане, са се сдобили със заявленията, а на другия ден стигат до каналите за проверка.

Във видео, предоставено от читателя ни, се вижда как в пункта за технически прегледи няма нито един служител. Колите стоят със собствениците, които са се запасили с кафе и вода. В сградата обаче дори и 4-те гишета да работят, издаването на документи става изключително бавно. За капак днес работеха само две от тях. Опашката върви едва-едва. Хора, които пристигат в часовете около обяд обаче, така и не стигат до гишетата.

„Не е нормално в 21-ви век да чакаш по 6 часа, за да получиш заявление, и още ден - да си регистрираш колата”, жалва се читателят ни.

Хитри роми веднага се възползваха от ситуацията. Един от чакащите сигнализира, че освен с продажбата на консумативи за автомобилите циганите са решили да си докарат някой лев, като въртят далавера със записване на места. Те предлагат срещу сума, която варира от 20 до 50 лева, да ти пазят ред на опашката или да "прередиш" 12-15 души. Обикновено ромка застава на опашката и чака. Срещу съответната сума пари тя предоставя реда си и така се оказваш на по-предно място.

И всичкото това се случва под НЕзоркия поглед на униформените. На които не им пука - нито за чакащите, нито за далавераджиите...

Още новини ТУК

TrafficNews.bg