Мъж, заподозрян за серия грабежи в квартал "Смирненски" е бил задържан при полицейска операция днес по обед, научи TNS.bg. Акцията се е провела в парка, близо до ул. "Генерал Колев" и нападателят е задържан секунди, след като измъкнал чантата от ръцете на възрастна жена, която прекосявала градината. 

"Видях как някакъв младеж бягаше през алеите и изведнъж двама мъже, го настигнаха и го събориха на земята" разказа очевидка. След малко мястото се изпълнило с полиция. Задържаният е отведен за разпит във Второ районно. 

През последните три дни в района са ограбени пет възрастни жени.

Първият случай бил на 22 януари, когато на 82- годишна жена е била взета дамската чанта от ръцете, посред бял ден, в парка на „Копривките”. На следващия ден, отново следобед, на 61-годишна жена пак е била взета дамската чанта до прелеза на „Пещерско шосе”.

Вчера жертвите са били две. Към 13.00 часа, е била издърпана дамската чанта на 74-годишна жена в междублоковото пространство до хипермаркета на  “Копривките” 2 . Жената е била ударена от нападателя, като дори й взел чантите с покупките. Другата пострадала по подобен начин е 62-годишна жена. Посегателството над нея е било извършено около 19.30 часа в района жп прелеза. 

Все още не е ясно дали задържаният мъж е извършил всички грабежи. Предстоят разпити и разпознавания под наблюдението на прокуратурата. 

TNS.bg