Вандали вилняха в пловдивския район „Тракия”. Спирка на градския транспорт осъмна с изпочупени стъкла, навес и пейка. За безобразието сигнализира читател на TNS.bg.

Потрошено е стъклото на мястото за реклама, строшен е и рекламният билборд. Авторите на баталната сцена са неизвестни, както и мотивите довели до тяхната постъпка.

"Простотията няма почивен ден! Безумие е да чупиш нещо ново, направено за хората, за да не чакат автобус на открито", коментира читателят ни.

Той е възмутен от агресията и определя поведението на вандалите като грозно. 

За съжаление тази гледка не е прецедент. Преди 11 месеца вандали потрошиха чисто новия парк в район "Западен" зад пловдивския мол. Ето и снимка от инцидента:

Тогава имаше строшени бетонни пейки и кошчета за смет, изтръгнати и счупени дървета, съборени електрически стълбове. Хулиганите вероятно са влезли на площадката с кола или джип и са мачкали наред. 

Експерти препоръчват монтирането на видеокамери в района, но предупреждават, че е необходимо те да са на 24-часов режим на наблюдение, за да може да се реагира светкавично при сигнал за посегателство. Тъй като при случаи, в които камери са заснели извършители с качулки и маски, в последствие е почти невъзможно те да бъдат разкрити и обвинени. 

Ние от редакцията на TrafficNews.bg също сме възмутени от подобна агресия. Изключително грозно  поведение, което за съжаление не е прецедент. Докато някой се опитва да направи средата за нашите деца по-привлекателна и да им създаде условия за игра, други рушат създаденото. Опитите ни да възпитаме чувството на отговорност, ще са безуспешни, докато подобни прояви остават безнаказани. Надяваме се полицията да си свърши работата и да накаже виновните. На извършителите трябва да бъде даден урок.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg