Пловдивчанка ще се раздели със сума пари и ще вика неволята по отношение на предвиждането, след като не успя да преодолее препятствие по тясна еднопосочна улица в града под тепетата.

Мястото на произшествието е ул. "Лейди Стангфорд", а ситуацията следната: Лъскав джип със старозагорска регистрация е спрял в дясно по разрешената посока за движение, като дотук нарушение няма. Начинът на спиране обаче "изяжда" оставеното и без това тясно място за преминаване - предната гума на возилото с голям калибър е оставена стърчаща и именно тя, заедно с джантата, влиза в контакт с возилото на нашата читателка. 

Ето какво разказа тя:  

"Некадърността на шофьорите по пловдивските улици ме възмущават на макс, невъобразимото шофиране и паркиране също, но винаги съм стискала зъби, опитвайки се да мина с количка през паркирана на тротоар кола, минавайки с колата си с хиляда маневри покрай паркирали неправилно автомобили и какви ли не подобни неволи, но вече чашата преля с поредния случай, поради който имам щета по автомобила си. Докато преминавах с колата си по ул. „Лейди  Стангфорд“, джип със старозагорска регистрация беше така “подходящо” и “правилно” паркирал МПС -то си, че отново пострада моят автомобил. Движейки се със затруднения покрай возилото му, стърчащата на пътя гума и джанта задра моята кола, което ще ми коства и средства, и време без кола, докато е в сервиз! Докога ние ще плащаме цената за некадърността на някои шофьори, които не търпят никакви санкции за това!!! А разбира се улица “Лейди Странгфорд” е като булевард широка и можеш да си позволиш да я затапиш с гумата на джипа си!!!"

Няма правило, според което, шофьорите трябва да прибират гумите в траекторията на колата си, ала всеки досетлив автомобилист го прави дори когато паркира в далеч по безопасни и свободни зони. Понякога нарушенията не се изчерпват с разписаните в закони и наредби, а е нужна малко мисъл и съобразителност, за да осигурим достъпност и сигурност за заобикалящите ни. Е, очевидно в случая тези размисли не са били приоритет на шофьора на джипа, а резултатът е налице.