Ученици „нападнаха“ фейсбука на кмета на Пловдив Иван Тотев с молби за дървена ваканция. Съобщенията в профила на градоначалника буквално са залели пощата му в мрежата.  Недоволните тийнейджъри се жалват от ниски температури и снега от „цели“ 13 сантиметра. Те пишат на Тотев, че трудно се предвижват по снежните улици, както и, че в класните стаи е много студено.

Учениците дори предлагат подкуп на кмета, състоящ се в гласове от родителите им за местните избори, които са чак след 4 години.

Креативните школници дори се обръщат към кмета с фамилиарното „Ванка”. В стремежа си да спечелят някои друг ден ваканция пловдивските ученици дори са направили фалшив профил на варненския колега на Тотев Иван Портних.

Някои ученици обаче не се оплакват от студа или снега. Възпитаници на френската гимназия се жалват, как стоят в клас с якетата, защото парното не може да затопли стаите им.

Кметът обаче не се е трогнал от масовия спам в профила си и не е отговорил на учениците, поне до този момент.

За да се обяви дървена ваканция трябва да се направи щаб с кмета, директорите на училища и директора на Инспектората по образование. Ако пътната обстановка е много тежка и учениците не могат да стигнат до училище кметът на Общината обявява ваканция. Днес сутринта обаче градоначалникът се похвали, че улиците в Пловдив са перфектни след снощния сняг. Частична дървена ваканция е възможна в отделни училища, ако температурата в класните стаи е под 18 градуса.

 

 

Дали на шега или молбите са истински не се знае, но едно е ясно- за сега дървена ваканция няма да има. 

 

Още новини ТУК

TNS.bg