Жена в тълпата е крещяла „Те всичките са около нас… Вие всичките ще умрете днес“ само 45 минути преди стрелецът да открие огън по посетителите на музикалния фестивал в Лас Вегас. При стрелбата, по последни данни, са убити най-малко 50 души, ранените са над 100, пише в. „Дейли Мейл“.

Жената е с испанска външност, на около 50 години. След като започнала да крещи, тя и двама нейни приятели мъже били изведени от охраната извън територията на фестивала, пише Блиц. От полицията по-рано обявиха, че издирват жена на име Марилу Данли, която има азиатска външност. Оттам добавиха, че тя може да има информация за стрелбата.

Според някои източници, тя била съквартирантка на стрелеца. „Имаше една дама, която дойде тичайки зад нас по време на концерта и започна да си играе с косите на хората, държеше се като луда и ни каза, че всички ще умрем. Тя каза още, че те, всичките са около нас и ние ще умрем“, разказа Бриана Хендрикс, която е празнувала в Лас Вегас 21-вия си рожден ден.

САЩ скърбят за жертвите на най-страшния разстрел в своята история, след като най-малко 50 души бяха убити и над 200 ранени по време на кънтри фестивал в Лас Вегас. От полицията съобщиха, че стрелецът е 64-годишният Стивън Падок. Той е описван като местен жител, пише в. "Дейли Мейл". 

Властите добавиха, че Падок е бил убит, след като спецчастите са нахлули в стаята му, където той е имал складиран „внушителен арсенал“ от оръжия, използвани по време на клането.  

В момента следователите претърсват дома му в Мескит, където той живеел в Марилу Данки, описвана като негова „спътница“. Стана известно още, че тя е задържана и в момента я разпитват.   Разследването на огромната трагедия продължава. Мотивите на мъжа все още не са известни. Данли и стрелецът са били съквартиранти, но точния характер на техните взаимоотношения засега не е известен.