19-годишен студент от Пловдивския университет се издържа чрез кражби и грабежи. Кристиян Георгиев е задържан в сряда вечерта след поредния грабеж на младо момиче в Кършияка.

25-годишната пловдивчанка, която работи като крупие в казино под тепетата, се прибирала към къщи около 21.30. На кръстовище между ул. “Оборище” и ул. “Средец” непознат младеж я нападнал в гръб  и започнал да я удря по главата. Тя паднала на земята, ударила се лошо, а докато се свести бандитът издърпал от ръцете чантата й, в която имало лични документи, банкови карти и около 450 лева. 

Телефонът на момичето обаче останал в джоба й и тя се обадила на 112. След минути на място пристигнал патрул от Трето районно, който бил дежурен в квартала. Полицаите качили жертвата в патрулката и тръгнали да обикалят из района. След няколко минути го засекли да върви по тротоара на бул. "Марица", а ограбеното момиче го разпознало. 

Бандитът видял колата на полицията и побягнал, а полицаите тръгнали след него. След дълго преследване и финтове, ченгетата намерили нападателя, скрит под една кола на паркинг. Той се бил притаил отдолу, като продължавал да стиска чантата в ръцете си. 

По - късно, при разпита полицаите установили, че същият ден Кристиян е ограбил още едно момиче - 17-годишна ученичка. От  тийнейджърката  грабителят взел  портфейл с документи и около 65 лева, след като я пресрещнал на кръстовище между бул. “Дунав” и ул. “Победа”. 

Студентът ще бъде съден по бързото производство, материалите са на Районна прокуратура – Пловдив. Въпреки, че още не е навършил 20,  той вече има сериозно криминално досие - 7 грабежа в Слънчев бряг и още няколко в Пловдив.

TNS.bg