Днес стана ясно какво ще е наказанието на Тодор Бочуков, който през месец февруари с чисто съзнание посече домашно куче. Дого аржентиното на име Нера бе умъртвено по най-жестокия начин от Тодор Бочукова с брадва, според собствениците на кучето. Тогава казуса предизвика силно възмущение от страна на обществото, а присъдата която получи Бочуков е само административна глоба в размер на 1500 лева. Магистратите взеха това решение като се позовават на член 78А от НК, който се оказва най-скандалния в последно време.

Наш репортер се свърза с Влади и Злати, собственици на Нера. Те бяха кратки в изказването си, но и силно разочаровани.

"Няма да оставим нещата така, въпреки решението на съда. Още утре имаме среща с нашия адвокат. Когато разбрахме решението бяхме разочаровани. Тежко ни е! Почувствахме се меко казано унизително. Не очаквахме такъв развой на нещата. Според нас присъдата трябваше да бъде по- тежка", коментира Влади.

Припомняме ви, че по-рано днес Пловдивският районен съд наложи на Тодор Бочуков административно наказание глоба в размер на 1500 лв.

Той беше признат за виновен за това, че на 19-ти февруари тази година на публично място е проявил жестокост към куче порода Дого Аржентино, като му е нанесъл удар с брадва и му е причинил смърт, като деянието е извършено по особено мъчителен начин.

Още новини за Нера може да видите ТУК

Още новини от деня гледайте в емисията на Трафик ТВ:


TrafficNews.bg