Нямам проблем с никой от съседите. Единствено Станимир Връхаров води персонална война срещу мен и моя бизнес, като буквално ни съсипва с жалби до всички инстанции. И всички те ни проверяват през ден и досега няма констатирано нито едно нарушение! Това заяви за TrafficNews.bg собственикът на веригата за бързо хранене Алекс Фуудс Имад Муса. Сирийският бизнесмен, който от 20 години живее в България, коментира че от 3 години е подложен на непрекъснат тормоз от страна на пловдивчанина. Той самият пък се оплаква от  от грубо погазване на законите и абдикация на местната власт от проблема.

Връхаров е категоричен, че заведението е източник на постоянен шум, а нощем там се събират безделници и пияници. Обвинява и местната власт в лицето на районния кмет Костастадин Димитров и началникът на районното Данчев , че са разпънали чадър над заведението. Преди дни той изпрати и писмо до Омбудсмана Мая Манолова, в която съобщава че вместо да се намали шума, пред дюнера има монтирана метална ограда. 

"Войната срещу мен започна през 2015 година. Заваляха жалби и започнаха проверки от всички възможни места. Срещнах се с този г-н Връхаров , за да видя кое точно му пречи. От моето заведение не се чува музика, шумът е нормален и това го показват замерванията. Нямаме нито една глоба. Стигнах до там, че вечер дори изключвам аспирацията. Неговата кооперация е на 50 метра, дели ни улица. Той каза, че му е шумно и му предложих  да му остъкля терасата. дори отидохме в магазина за дограма в района. Тогава обаче той ми заяви, че е по-добре да купя жилището му за 55 000 евро. Аз, разбира се, отказах и той продължи да ме тормози с лъжи и клевети. Вечер не мога да спя, непрекъснато съм в стрес. А във фирмата ми работят 200 души. Той какво се опитва да направи - да ги остави без работа ли?" коментира Муса и заяви, че е наел адвокат , за да съди Връхаров. 

Самият пловдивчанин е категоричен, че не е изнудвал сириеца. "Тормози хората от две кооперации. Но на мен ми каза - "Какво са две кооперации пред бизнеса ми" заяви Връхаров и показала подписката, която той и съседите му са внесли през 2015 година в общината. 

   

Самият Муса е категоричен, че е изпълнил всички предписания на органите и заради това разрешението за удължено работно време е подновено като уточни , че никога не е отнемано. Има договор със СОТ и жива охрана, която вечер пази заведението. "Видеото с кючеците е старо и това не са клиенти на заведението. Дори моите служители са извикали полиция, за да ги приберат. Според мен тези хора са били изпратени нарочно, подозира Муса. Той е монтирал няколко предупредителни табели , с които моли клиентите да пазят тишина. 

TrafficNews.bg ще продължи да следи случая.