Само за два часа, сняг натрупа в София. Снеговалежът е обилен. Има непочистени улици, големи задръствания и закъсали коли. С 30 км в ч се движат водачите по Цариградско шосе, предаде репортер на TrafficNews.bg.

Малко по-рано столичният кмет Йорданка Фандъкова съобщи, че 160 снегорина са започнали обработки срещу заледяване на основни улици и булеварди. Според метеорологичната прогноза валежите от сняг ще продължат през целия ден. Градският транспорт в момента се движи по обичайните си маршрут. 

В момента се обработват общински пътища в районите Панчарево, Нови Искър, Овча купел, Кремиковци и Банкя. Обработват се и опасни и стръмни участъци, улици и булеварди, по които се движи градски транспорт.

От Общината напомнят на шофьорите да използват автомобилите си само добре оборудвани за движение при зимни условия и да шофират внимателно. 

Поради обилен снеговалеж и за снегопочистване временно е ограничено движението на моторни превозни средства над 12 т по АМ „Люлин“, посока изход София.

Идентично ограничение е въведено по път I-6 Кюстендил - ГКПП „Гюешево“, между 10 - 56 км по автомагистрала „Тракия“, както и по дестинацията - ГКПП "Калотина" - Сливница.

Обилен сняг вали и в района на автомагистрала „Хемус“, там видимостта е намалена и заради падналата мъгла.