Ръководството на "Алати" е започнало вътрешна проверка на причините довели до смъртта на 2-годишно дете. Днес момченце загина в шоурума на хипермаркета, след като се покатери на вградена мивка, а модулът се разпадна и го удари.

"Много съжаляваме за случилото се. Всички сме в шок, защото стана пред очите ни", коментира главният мениджър на "Алати" Емилия Иванова, която определи случая като "нелеп инцидент". Служители на магазина са оказали първа помощ на детето, предложили са транспорт до болницата. "Назначена е проверка на абсолютно всички модели на бани в магазина", заяви мениджърът. 

Детето е прието в УМБАЛ "Пловдив" в 13.40. Минало е през скенер, като е нямало е външни видими наранявания. Няколко минути по-късно обаче състоянието му се е влошило рязко и то е починало. Предполага се, че причината са тежки вътрешни травми вследствие на падането.  

Полицията е иззела записите от камерите в магазина и тече разследване. 

Магазин "Алати" е отворен, а работата в него продължава. Няма следи от инцидента, липсва и полицейска лента на мястото на трагедията. В шоурума липсват и предупредителни табели, които да забраняват влизането сред експонираните бани. 

Вижте първата новина по темата с подробностите за инцидента ТУК

Вижте още във ВИДЕОТО:

TrafficNews.bg