„Думите отлитат, делата остават. Вижда се кой какво е направил. Продължаваме смело напред.” Така Владислав Ботев – организатор на фестивала Полинеро рок фест коментира скандала, който се разрази през март във връзка с неосъщественото дарение на Детска клиника в УМБАЛ "Свети Георги". 

Припомняме, че на 7 март Детската клиника в УМБАЛ „Свети Георги“ получи кувьоз от висок клас, дарен от фронтмена на група „Ренегат“ Константин Кацаров. Тогава той обвини Владо Полинерото в неизпълнен ангажимент. Кацаров разказа, че животоспасяващият инкубатор е бил благотворителната кауза на традиционния рок фестивал през септември, но тя не се е случила. Владо Полинерото отвърна на тези обвинения, че за съжаление събраната сума се оказа крайно недостатъчна за плащане на  апаратурата. Цялата история може да видите ТУК

„Сега имаме нова инициатива. Стигнахме до извода как да продължим нататък. На база на решение на Управителния съвет на фондацията, след покриване на разходите ще обявяваме събраната сума. 1580 лева стоят от предишния концерт. На утрешния ще поставим две – три кутии на сцената. Целта ни е да съберем средства за подмяна на дограмата на целия 3 -ти етаж, където е детското отделение на УМБАЛ "Свети Георги". Човек не може да е благотворително настроен еднократно. Само в клуба сме имали над 20 такива инициативи през годините”, зааяви пред TrafficNews.bg Владислав Ботев.

Надявам се да съберем достатъчно, става дума за 11 помещения, врати и прозорци. Средствата по предварителни разчети ще са над 5500 лева, допълни той. 

Благотворителното събитие е ден преди старата на осмото издание на феста - този четвъртък, 12 май.

Владислав Ботев събира на сцената на Летния театър, плеяда култови изпълнители. „Шоуто може да мине като 11 в 1. Започваме в 17,30 и ще продължим до към 23 часа. Култов концерт, над петчасов. Всички тези изпълнители не са събирани досега на една сцена: Антифриз, Северозапдняците, Ерол от Уикеда, Светльо от Хиподил с Легендите, Кольо от Контрол, Янко Бръснаря, Милена и спирам да не изпусна някого. Билети за концерта на цена 12 лева има в Мюзик центъра на "Отец Паисий", задъхано изреди Ботев.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg