Имуществото на Стефан Назлъмов, един от собствениците на фалиралата фирма "Ситекс", бе разпродадено днес на търг. Разпродажбата се извърши пред входа жилищната сграда на улица "Порто Лагос" в Пловдив, в която се помещава апартаментът му. Няколко десетки души наддаваха за климатик, съдомиялна, гардероб, телевизор и други притежания на бизнесмена, пуснати на търг от банката-кредитор, към която той вероятно не е успял да изплати дълговете си. Италианското обзавеждане бе обявено на почти символични цени - климатик - 150 лева, телевизор - 180 лева, холова гарнитура - 90 лева, секция - 37 лева, скрин - 60 лева, съдомиялна - 90 лева и пр. 

На място имаше и полиция. Това не е редовна практика за подобни търгове. Прави се само в случаите, в които частният съдебен изпълнител поиска мероприятието да бъде охранявано, какъвто изглежда е бил и този случай. Събралите се хора обаче бяха там само за търга и много от тях нямат представа чия собственост са мебелите, нито историята, криеща се зад името на Назлъмов.

Той бе начело на "Ситекс", която дълги години бе най-големият дистрибутор на алкохолни и безалкохолни напитки в Южна България. През 2013 година дружеството тръгна надолу след появата на проблеми между Назлъмов и другият съсобственик - Георги Сурлеков. Причината са взаимни обвинения помежду им за източване на дружеството. До 2013 година "Ситекс" държи около 70 процента от пазара, зареждайки над 4000 магазини и заведения. Стига се дотам обаче компанията да бъде обявена в несъстоятелност, а банката-кредитор да направи запор на базата. Огромното ново хале на "Брезовско шосе" вече е продадено. 

Повече за Стефан Назлъмов и неговия арест преди година - четете ТУК

TNS.bg