Нерви, напрежение и задух! Такава бе ситуацията в автобус от Пловдив до Белозем. Превозното средство изпълнява курсове по линия на БДЖ, тъй като в момента железопътното трасе е в ремонт.

Поради строително-монтажните дейности, тренът не изпълнява курсовете си, а за пътниците е предвиден автобус.

В обедните часове вчера обаче се оказало, че желаещите да се предвижват по линията са повече от отредените в рейса места. Още от Централна гара в автобуса, пътниците са били с 9 повече. Те са били принудени да останат прави или да седнат на стълбите.

„Рейсът е с капацитет 77 души, а в момента са 86. Едва се диша, хората ще припаднат всеки момент”, сподели читател на TrafficNews.bg по време на пътуването. 

Драмата не свършила до тук. В Тракия на предвидената спирка са се качили още 10 души. На техен въпрос къде ще седнат и щом няма за тях места, ще се осигури ли друг автобус, водачът казал, че такова е положението.

Така 20 души пътували 35 километра прави, бутайки се един в друг или седнали на мръсните стъпала.

Наш репортер се свърза с БДЖ, за да сигнализира за проблема. От дружеството съобщиха, че в момента се извършва ремонт в района на гара Оризово.  Заради това е осигурен автобус за пътниците. От БДЖ веднага са разпоредили проверка на фирмата превозвач, която не е осигурила по-голямо транспортно средство или второ такова. От държавната компания поднесоха извиненията си на пътниците