Точно в 12 часа в цяла България завиха сирените, за да оповестят отдаването на всенародна почит към паметта на Ботев и загиналите за свободата и независимостта  на България. Повечето пловдивчани се спряха на място. Някои сведоха глави. Шофьорите отбиха и спряха автомобилите си. Някои от тях дори излязоха от колите си, за да изслушат сирените прави. Така направи шофьор на пикап, заснет от репортер на TrafficNews.bg.

За други обаче 2 минути са твърде много време. На места в града движението си продължи сякаш нищо не се случва. Шофьорите си караха, задминавайки автомобилите на спрелите за сирените водачи. Дори автобуси от градския транспорт не спряха, макар че шофьорите им сигурно могат да бъдат оправдани с обществената дейност и гоненето на график.

На Главната улица всички замръзнаха в 12.00. Имаше само една група чужденци, които в началото не разбраха какво се случва, но след като видяха спрелите хора и те застанаха мирно на площад „Централен”.

На тясна улица в район "Източен" имаше и друга грозна сцена, навярно повторила се и на други места в града и страната. Водачи спряха колите си, докато звучаха сирените. Тъй като мястото е малко, зад един от тях се оформи колона от 3 автомобили. И освен сирените, с които цяла една държава се прекланя пред героите си, наоколо отекна и звука от клаксон.

На някой, който бърза. И 2 минути на година му се струват твърде много. 

Читателка на TrafficNews.bg ни изпрати и видео от терасата си, за да покаже как множество автомобили напълно пренебрегват сирените:

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg